Uvjeti korištenja

1. Uvjeti kupnje

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Internet stranice oleumhistriae.com mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima.

1.1. Prodavatelj je Kuća istarskog maslinovog ulja, IDEA ISTRA d.o.o. (u daljnjem tekstu Prodavatelj), a Kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je Prodavatelju te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili putem računa.

1.2. Pristupom web stranicama putem odgovarajućeg tehničkog sredstva pristupa i njihovim korištenjem svaki korisnik se obvezuje poštivati ove Opće uvjete i pristaje da se na njega primjenjuju odredbe ovih Općih uvjeta.

1.3. Podaci o prodavatelju:

Naziv: IDEA ISTRA d.o.o.
Sjedište: Ljudevita Posavskog 27, Pula
OIB: 12115830175
T: +385 52 661 235
E: info@oleumhistriae.com

2. Naručivanje

Kupac naručuje proizvod(e) putem elektronskog obrasca narudžbe pritiskom na određeni proizvod, odabirom količine te spremanjem istog u košaricu. Kupac treba ispuniti podatke potrebne za kupnju i dostavu, nakon čega će primiti e-mail s potvrdom i pojedinostima kupnje. Roba se smatra naručenom u trenutku kada Kupac odabere te potvrdi način plaćanja te bude izvršena naplata.

2.1. Naručiti mogu isključivo osobe koje su punoljetne, Zakonom je zabranjena prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol osobama mlađim od 18 godina.

2.2. Kuća maslinovog ulja se obvezuje da će se s danim podacima ponašati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima Kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o Kupcima / Korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Informiramo Kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo Kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

2.3. Svi se podaci o Korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

2.4. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će Kupca telefonski ili putem e-mail-a te ga obavijestiti o navedenom. Kupac ima opciju otkazati naručeni proizvod ili zatražiti zamjenski proizvod.

2.5. Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti kuni, HRK, i u EUR-ima, s PDV-om. Cijena dostave kupljenih proizvoda nije uključena u cijenu proizvoda. Cijena dostave će se s obzirom na zemlju dostave uračunati u završnom prikazu iznosa. Prodavatelj može odrediti određene popuste na kupovinu putem webshop-a koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje, a ti artikli bit će istaknuti i posebno označeni.

3. Plaćanje

Kreditnim karticama – MasterCard, Maestro, Visa – prilikom kupnje kreditnim karticama potrebno je unijeti tražene podatke, te nakon verifikacije kartice Kupca, slijedi naplata. Kupac će dobiti e-mail potvrde kupnje s pojedinostima kupnje i dostave.

Uplatom na račun – nakon odabira ovog načina plaćanja, Kupac će dobiti potrebne informacije (ukupan iznos, naziv firme, broj računa, i adresa) kako bi uspješno izvršio uplatu bilo internet bankarstvom ili uplatom preko posrednika. Nakon zaprimljene uplate, Kupac će dobiti e-mail potvrde kupnje s pojedinostima kupnje i dostave.

3.1. Sigurnost plaćanja kreditnim karticama
Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 logaritmom. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

Webteh Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. 3D secure upute za sigurnu internetsku kupovinu možete pronaći ovdje.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

4. Isporuka

Nakon što primi potvrdu zaprimljene uplate od strane Kupca, Prodavatelj se obvezuje da će u roku od 48 sati proslijediti pošiljku tvrtki za dostavu. Okvirno vrijeme dostave nalazi se u tablici.

4.1. Dostava proizvoda moguća je unutar područja Republike Hrvatske, zemalja članica EU te Velike Britanije, Švicarske, Norveške, BiH i Srbije.

4.2. Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane Prodavatelja, Prodavatelj više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

4.3. Ako Kupac ne primi robu nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, Kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

5. Reklamacije

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je odgovara opisu proizvoda navedenom na oleumhistriae.com. Kupac ima pravo u roku od osam (8) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ukoliko prilikom preuzimanja robe uoči nedostatke na proizvodima, ili su dostavljeni proizvodi neispravni, ili su dostavljeni krivi proizvodi.

5.1. Zahtjev za reklamaciju se šalje na e-mail info@oleumhistriae.com ili poštom na adresu Kuća maslinovog ulja, Sv. Teodor 1a, 52100 Pula . Potvrdu primitka obavijesti o reklamaciji prodavatelj će dostaviti Kupcu, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Uz obavjest o primitku Kupcu će biti dostavljeno rješenje da li se reklamacija uvažava ili ne, te će ga kontaktirati osoblje Prodavatelja i dati daljna uputstva.

5.2. Prodavatelj će, na osnovu uvaženog zahtjeva za povrat ili zamjenu, Kupcu vratiti sredstva na račun koji je Kupac naveo u samom zahtjevu ili zamijeniti proizvod s novim u roku trideset (30) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na adresu navedenu na obrascu za reklamaciju.

5.3. Kako bi povrat bio uvažen vraćena roba mora biti nenošena, neoštećena i u originalnoj ambalaži.

5.4. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu Prodavatelja. Troškove povrata proizvoda snosi Kupac koji je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena).

5.5. Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana ili da je do neispravnosti naručenog proizvoda došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe, tada Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat novca ili dostaviti zamjenski proizvod. Reklamirani proizvod bit će vraćen Kupcu o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za povratom ili zamjenom.

5.6. Ukoliko je zahtjev za povratom novca ili zamjenom opravdan, Prodavatelj će Kupcu poslati ispravne proizvode, s time da će trošak ponovnog slanja proizvoda snositi Prodavatelj.

5.7. Ukoliko korisnik nije dobio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti u roku od osam (8) kalendarskih dana od dana očekivanog dolaska naručenog proizvoda putem putem kontakata objavljenih na web stranici. Prodavatelj je u tom roku dužan utvrditi što se dogodilo sa reklamiranom pošiljkom, te korisnika obavijestiti o daljnjem rješavanju reklamacije.

5.8. Ugovor o kupoprodaji Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji, mora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će Kupac navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Izjavu o jednostranom raskidu ugovora Kupac može dostaviti prodavatelju putem priloženog obrasca za jednostrani raskid ugovora: Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji. Izjavu o jednostranom raskidu ugovora Kupac može dostaviti prodavatelju putem obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici http://oleumhistriae.com/trgovina na način da isti elektronički ispuni i pošalje. Potvrdu primitka izjave o jednostranom raskidu ugovora Prodavatelj će dostaviti Kupcu bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako Kupac jednostrano raskine ugovor o kupoprodaji, Prodavatelj se obvezuje u roku od 14 dana od primitka izjave o jednostranom raskidu izvršiti povrat primljene kupoprodajne cijene, a nakon što Kupac izvrši povrat kupljene robe. Kupac je kupljenu robu, u slučaju jednostranog raskida ugovora dužan vratiti prodavatelju najkasnije u roku od 14 dana od upućivanja izjave o jednostranom raskidu ugovora. Trošak povrata kupljene robe snosi Kupac.

6. Općenito

Kuća maslinovog ulja zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje oleumhistriae.com stranici. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupnje.