HRVATSKE PODUZETNICE POSJETILE SU KUĆU ISTARSKOG MASLINOVOG ULJA

category

Novosti

author

MUZEJ

U nedjelju 14.10. u sklopu studijskog putovanja u Istru, hrvatske su poduzetnice posjetile Kuću istarskog maslinovog ulja u Puli. Misija studijskog putovanja je upoznavanje s najuspješnijim projektima ženskog poduzetništva. Lorena Boljunčić predstavila je uspješnu kulturološku i gastronomsku priču koja je transformirala nekadašnju tvornicu Arena Trikotaže u Muzej koji priča priču o istarskoj povijesti i sadašnjosti. Poduzetnice su saznale mnoge zanimljivosti iz povijesti istarskog maslinarstva te kroz vođenu degustaciju ujedno i kušale neka od najboljih istarskih ulja u svijetu. Kako se vrijeme studijskog putovanja s poklopilo s berbom maslina, gošće su imale priliku okušati se u berbi na stoljetnoj maslini ispred muzeja.

Ovo studijsko putovanje u Istru rezultat je prijateljske suradnje BPW Pula i udruge za razvoj poduzetništva Perspektiva, u kojem su poduzetnice iz sedam županija Republike Hrvatske (Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije) došle u Istru upoznati se s najboljim praksama ženskog poduzetništva.

Druženje domaćina i gošći te razmjena iskustava ženskog poduzetništva nastavila se i u neformalnoj atmosferi uz prigodnu zakusku.