EUROPSKA FILMSKA ELITA POSJETILA JE MUZEJ ISTARSKOG MASLINOVOG ULJA

category

Novosti

author

MUZEJ

U okviru trodnevnog Međunarodnog festivala zvuka i filmske glazbe Pula 2018 http://www.isfmf.com održava se ceremonija dodjele nagrade za iznimne skladbe iz filmske glazbe: Camille Awards, a povodom koje su Pulu posjetili ugledni skladatelji iz cijele Europe.

Gosti festivala posjetili su Kuću istarskog maslinovog ulja te iskusili edukativnu turu muzejom i degustaciju maslinovog ulja. 

Ove godine počasni gost festivala je Stephen Warbeck, dobitnik Oskara za skladbu iz filma „Shakespeare in Love“, a njegova glazba dio je poznate televizijske drame „Prime Suspect“. Za stvaralaštvo je četverostruko nominiran za BAFTA-u, Grammy i Nagradu europskog filma (European Film Award), a dobitnik je BMI nagrade za filmsku glazbu i nagradu žirija filmskog festivala u Cannesu.

Stephen Warbeck jedan je od gostiju koji su uživali u razgledu muzeja, a evo što je rekao o tome:

„Zaista sam uživao u ovoj turi. Doznao sam mnoge stvari o maslinama i maslinovom ulju koje ranije nisam znao. Muzej je impresivan, ima jako puno lijepih stvari i drago mi je što sam naučio nešto novo. Za sebe sam odabrao jedno blaže istarsko ekstra djevičanskom maslinovo ulje.“